Ruzie tussen neven eindigt in fataal ongeval in Houthalen-Helchteren

© Chris Nelis

Een man uit Houthalen-Helchteren moet zich op 21 december in de Hasseltse politierechtbank verantwoorden voor de onopzettelijke dood van zijn 21-jarige neef Jawad E. M. uit Houthalen, die maandag 10 augustus 2015 om het leven kwam bij een verkeersongeval. Aan de fatale klap was een ruzie voorafgegaan.

Rond 4.30 uur botste de twintiger met zijn voertuig op de weg naar Zwartberg tegen een boom. Hij overleefde de klap niet. De zaak werd woensdag in Hasselt aangevat. Aan de fatale klap was een ruzie voorafgegaan. De neef en een kameraad zaten eerst bij Jawad in de wagen, maar stapten na de ruzie uit.

Vervolgens werd het geschil telefonisch bijgelegd, waarna Jawad zich omkeerde en terug richting zijn neef en kameraad reed. In het donker had Jawad zijn neef op de weg te laat opgemerkt, waardoor hij bij het uitwijkmanoeuvre tegen de boom knalde. Blijkbaar beweerde de neef tijdens het onderzoek dat hij niet in het midden van de weg liep, maar aan de rand van de rijbaan bij het fietspad. Daarover is nu discussie. De politierechter in Hasselt eiste dat de neef persoonlijk aanwezig zou zijn bij zijn proces. De rechter wilde ook dat de kameraad als getuige wordt opgeroepen.

De dag van het dodelijke verkeersongeval had de neef bij de politie MidLim eerst een ongeloofwaardige verklaring afgelegd. Daarna had de kameraad zich in het politiebureau gemeld om zijn versie van de feiten te geven. Advocaat Tom Van Overbeke vertegenwoordigt de nabestaanden van Jawad op het proces dat op 21 december plaatsvindt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen