De aankondiging van de Turske president kan de crisis met de VS verergeren.
Volledig scherm
De aankondiging van de Turske president kan de crisis met de VS verergeren. © AFP

Erdogan wil militaire operaties in Syrië en Irak uitbreiden: kan leiden tot confrontaties met VS

BuitenlandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de grensoverschrijdende operaties van het Turkse leger in Irak en Syrië uitbreiden. Deze aankondiging kan de crisis met de VS verergeren. 

110 reacties

  • robin verfaille

    6 jaar geleden
    Trump is een schitterende president,hij steunt de Koerden of anders gezegd de verdelgers v Isis.De Koerden zijn een arm volk,die al jaren door dicdator Erdogan uitgemoord worden.Meer moet ik toch niet schrijven.
  • Jan Stevens

    6 jaar geleden
    De VS kan Turkije nooit klein krijgen. Kijk maar naar de muiterij die ze probeerden op gang te krijgen met de mislukte CIA-operatie. Dat is al bewezen en direct verzwegen omwille van nationale, neen, globale afgang, net zoals de Vietnam-oorlog. Met Trump als president, is het achterlijke rascisme welig tierend. Zo'n belachelijke vent, ik zou mij rotschamen.
  • etienne bies

    6 jaar geleden
    Berxwedan Jiyane , proficiat met je opmerking.Zeer doordachte analyse van het probleem.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Het wordt tijd dat de Koerden waardering krijgen voor hun bijna onmenselijk geleverde strijd tegen IS. Geef ze een eigen land en laat ze aansluiten bij de NAVO.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    @Eric Maier: Je slaagt de hamer op de kop: Met één vingerknip van Poetin als het hem past en het is met Turkije gedaan. Erdogan heeft maar één doel en dat is zijn Ottomaanse rijk en in de eerste linie zijn zijn twee grootste vijanden de Koerden en Griekenland en in de verdere toekomst hoopt hij Europa met Poetin onder elkaar te verdelen. Alleen de Europeaan denkt geen vijanden meer te hebben en beseffen niet hoe noodzakelijk voldoende militaire slagkracht is om oorlogen te kunnen vermijden.