© WAS

Staking Antwerps gevangenispersoneel afgelopen

Het zag ernaar uit dat het personeel van de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen donderdag de staking zou voortzetten maar woensdagavond is er dan toch een akkoord tussen vakbonden en regionale directie uit de bus gekomen. Dat laat het gevangeniswezen weten. Donderdag zal het personeel het werk hervatten.

Het Antwerpse gevangenispersoneel legde vrijdagavond het werk neer wegens een acuut personeelstekort. Tijdens het weekend werd volgens het nachtregime gewerkt.

Zowel maandag als dinsdag zaten de vakbonden en de regionale directie rond de tafel, telkens zonder concreet resultaat. Woensdag mochten de bonden dan een voorstel van het personeel aan de directie voorleggen. Dat voorstel was echter “onverenigbaar” met de noden van de gedetineerden.

Door deze afwijzing zag het ernaar uit dat de staking donderdag zou voortgezet worden. Maar de vakbonden beslisten anders. Ze hebben alsnog het voorstel van de directie dat dinsdag op tafel lag, aanvaard. Zo zouden er vanaf half oktober al elf extra cipiers worden ingezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER