REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Tsjechische premier roept EU op om grenzen voor migranten te sluiten

BuitenlandDe Tsjechische premier Andrej Babis roept op tot een restrictief beleid voor migranten en vluchtelingen in de Europese Unie. "Eerst en vooral moeten we een duidelijk signaal sturen dat Europa gesloten is en niemand hier nog kan komen", aldus Babis in de krant Pravo. Babis is oprichter van de rechtspopulistische ANO-partij.

53 reacties

  • erik jagers

    6 jaar geleden
    In Oost-Europa zijn ze wakker. Ze zijn financiëel steeds minder afhankelijk van de EU. In de toekomende tijden zullen ze zelfs helemaal niet meer afhankelijk zijn. Langzaam maar zeker spreiden ze de vleugels want ze zien daar zeer goed hoe West Europa achteruitgaat en dat willen ze niet. En gelijk hebben ze!
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Hun periode in de Sovjet unie ligt nog vers in het geheugen. Die vroegere Oost-blok landen zijn zich nog bewust van de realiteit in de wereld. De landen van het vroegere West-Europa kent al zolang vrede (dankzij de Amerikanen in de Navo) zodat ze zijn gaan denken dat dit allemaal vanzelf voor eeuwig zal blijven duren.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    de grote miskleun is het VN-verdrag omdat alleen Europa dat opvolgt buiten nog een paar uitzondering. Een verdrag is pas geldig als alle partijen dat toepassen.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    had 30 jaar geleden al moeten gebeuren
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    En dat zonder dat deze man, door de Westhoek, Bruxelles, Antwerpen, Gent, en (Turks) Belgisch Limburg, heeft "gewandeld" ! In functie van de "gemoedstoestand" van deze mens, heb ik het "overzicht" beperkt tot ons Belgistan. Met, inderdaad, een "dictatuur" onder een "correct centrumlinkse" elitaire bende ! Maar hoop (October en 2019) doet leven.