Zaak pedofiele theatermaker komt volgende maand voor rechtbank

De correctionele rechtbank van Antwerpen behandelt de zaak van Joachim P. op 3 november. De 27-jarige man werd vorig jaar bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel voor online zedenfeiten met minderjarigen, maar bleef intussen werken met jongeren in het Theaterlab in Turnhout.

De twintiger had tussen januari 2010 en september 2012 minstens 39 tienerjongens seksuele voorstellen gedaan via valse Facebookprofielen. De vader van een 15-jarige jongen had op 17 december 2011 klacht ingediend, nadat hij ontdekt had dat zijn zoon via Facebook seksueel getinte gesprekken had gevoerd met een zekere Lisa. De man vreesde dat het om een vals Facebookprofiel ging en had gelijk.

Onderzoek op de IP-adressen leidde de politie naar Joachim P. uit Antwerpen. Op zijn in beslag genomen computers werden seksueel getinte chatberichten met minderjarigen aangetroffen, waarin de beklaagde hen aanzette tot webcamseks. Het ging om duizenden pagina’s tekst. De politie vond ook tientallen videobestanden met masturberende minderjarige jongens. Een aantal slachtoffers kon geïdentificeerd worden.

Joachim P. gaf toe dat hij valse Facebookprofielen had aangemaakt om jongens te benaderen. Hij liet vorig jaar verstek gaan op zijn proces en kreeg 5 jaar cel, 6.000 euro boete en werd ook nog eens 5 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

De twintiger werd opgespoord, maar slaagde er tot vorige maand in om uit handen van het gerecht te blijven. Een alerte burger legde toen de link tussen een krantenartikel over zijn veroordeling en zijn werkzaamheden bij het Theaterlab in Turnhout. Hij werd opgepakt en tekende verzet aan tegen zijn veroordeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER