Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © iStock

Malta stuurt migranten die in stallen leefden terug naar Italië

Een groep van 120 migranten die in onmenselijke omstandigheden verbleef in een stal in Malta, zal teruggestuurd worden naar Italië. Dat heeft de Maltese premier Joseph Muscat zondag gezegd. De migranten leefden in een boerderij in het Maltese plaatsje Qormi. Ze betaalden zo'n honderd euro per maand om in de stal te wonen.

33 reacties

  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Toch 1 slim land de rest van die landen is ene corrupte boel.
  • Fred Jansen

    6 jaar geleden
    Deze `vluchtelingenstroom` stopt pas, wanneer de multinationals geen super goedkope werkkrachten meer nodig heeft. Deze invoer van mensen verhoogd de verdeeldheid en concurrentie onder het volk, dit ten gunste van de de grote werkgevers. Aan deze situatie kan pas een einde aan worden gemaakt, wanneer het `kapitalistisch systeem` is `hervormd`!
  • Wim De Vos

    6 jaar geleden
    Dan maar ingaan tegen het internationaal recht, een andere oplossing is er niet .
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Mijn echtgenote is Thaise. Schooldirectrice. Voor Europa heeft zij Schengenvisum nodig. Dwz genoeg inkomen en geld op bankrekening, gedetailleerde reisweg voorleggen, uiteraard geldig paspoort, ziekteverzekering en vliegtuigticket van terugkeer naar Thailand. Illegaal uit Afrika zijn is zo te zien makkelijker en in overeenstemming met het international recht.
  • Patrick Gijs

    6 jaar geleden
    Zonder pardon terugsturen naar Libie. Hier is geen plaats en ze blijken dan nog ondankbaar te zijn, zie wat er in Spanje gebeurd. Gewoon een schande