Aardbeving in Lombok eist minstens tien doden. Vlaming ter plaatse: "Het houdt maar niet op"

Bij de nieuwste aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zondag minstens 10 mensen om het leven gekomen en 24 anderen gewond geraakt. Dat zegt de woordvoerder van het rampenbestrijdingsagentschap, Sutopo Nugroho. Daarnaast richtte de nieuwe beving ook schade aan heel wat gebouwen aan en legde ze de stroomvoorziening op het populaire vakantie-eiland lam.

6 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    hahahaha wat een grap stephane de belgische regering heeft niks te verdienen of te verliezen met Bali of indonesie,daar valt voor de graaiers niks te rapen,trouwens denk je dat als er zoiets in belgie gebeurt er iemand jullie gaat komen helpen ,keep on dreaming beste.Wist je dat dat ministerke van buitelandse zaken,alleen maar belgen helpt als ze voor hem willen stemmen,ik heb dat al vernomen,komt nogal dikwijls op de foto bij sportevenementen
  • marc de Volder

    6 jaar geleden
    @de vos,ja in Belgie kunnen ook zware aardbevingen en vulkaanuitbarstingen gebeuren...
  • Mario Huysmans

    6 jaar geleden
    En in het zuiden liggen de toeristen rustig op het strand.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    je zit daar op de ring of fire zoals ze dat noemen , nu aardbevingen en binnen kort vulkaan uitbarstingen . sterkte voor de mensen daar want het is nog niet gedaan vrees ik.
  • Foexie

    6 jaar geleden
    Levensgevaarlijk?! Lachertje. Dan moet je nergens nog naar toe gaan want het kan overal gebeuren. En wanneer zou het dan wel weer veilig zijn? Of ga je dat gebied voor altijd als gevaarlijk bestempelen?
  1. 78 tornado’s treffen centrum van Verenigde Staten: minstens vijf doden

    78 tornado’s treffen centrum van Verenigde Staten: minstens vijf doden

    Al zeker vijf mensen, onder wie een baby van vier maanden, zijn om het leven gekomen nadat een zeventigtal tornado’s door het centrum van de VS was getrokken. De stormen veroorzaakten ook ernstige schade: gebouwen zijn vernield, elektrische leidingen knapten en een aantal treinen zijn ontspoord. De centrale staten Oklahoma, Iowa en Nebraska zijn het zwaarst getroffen. Meer dan 50.000 gezinnen in Texas en meer dan 30.000 in Oklahoma zaten zonder stroom na de hevige stormen.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”