AFP/RV
Volledig scherm
© AFP/RV

Froome is Tour-voorval nog niet vergeten: "Als voetbalfans dat doen, vliegen ze in de gevangenis"

Tour de FranceNa een druk eerste seizoensdeel is Chris Froome (33) toe aan wat rust. De Brit van Team Sky won de Giro en reed ook de Tour, maar die kon hij niet winnen. In de rit met aankomst op Alpe d'Huez kreeg Froome ook een tik van een toeschouwer en dat voorval is hij duidelijk niet vergeten. In 'Sportweekend' zegt Froome dat er "meer gedaan moet worden om duidelijk te maken dat sommige zaken niet getolereerd kunnen worden".

31 reacties

  • Carina Stulens

    6 jaar geleden
    Het enige wat Froome en bij uitbreiding Team Sky moet doen is zwijgen want zij hebben met alles wat er gebeurd is de wielersport een heel slechte dienst bewezen. Maar ja, geld regeert de wereld en dat is in dit geval ook maar weer eens duidelijk gebleken.
  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Merckx heeft de Tour van '69 ook mogen betwisten , niettegenstaande hij enkele weken ervoor betrapt werd op doping in de Giro ....
  • didier de coster

    6 jaar geleden
    ik blijf erbij , ge blijft van de renner af, moesten die kerel al lang opgespoord hebben
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    In het voetbal wordt er ook figuurlijk en soms letterlijk van alles naar een voetballer zijn hoofd geslingerd als die om een of andere reden niet kan worden gelucht. Froome is anders behandeld geweest dan andere overtreders en heeft hierdoor het publiek tegen zich gekregen, een publiek dat niet is opgehitst door de pers , maar gewoon weg ook ogen in zijn kop heeft. Het charisma van Froome is daardoor nu ver te zoeken, en dat ligt enkel een hijzelf.
  • Johan Maddens

    6 jaar geleden
    Jef Lois , niet gekeken naar de Ronde van Italie misschien dit jaar !! En wie snapt het nu nog niet dat hij de Tour niet mocht winnen dit jaar , of niet durfde winnen !