De Salt Lake Temple, de belangrijkste tempel voor de Kerk van Jezus Christus van de Heilige der Laatste dagen in Salt Lake City.
Volledig scherm
De Salt Lake Temple, de belangrijkste tempel voor de Kerk van Jezus Christus van de Heilige der Laatste dagen in Salt Lake City. © AP

Zeg niet langer 'mormonen', maar 'leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste dagen'

Met zestien miljoen zijn ze wereldwijd, en de meesten van hen wonen in de Amerikaanse staat Utah: de mormonen. Of beter gezegd, de leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste dagen. De nieuwe leider van de christelijke geloofsgemeenschap, de 93-jarige Russell Nelson, wil niet langer dat de term 'mormonen' voor het geloof wordt gebruikt. Want dat heeft God hem zelf verteld.

22 reacties

  • Harald Jacobs

    4 jaar geleden
    Zolang ze niemand kwaad doen,en de andere geen cent kost... waar zit het probleem? Tiental keer hun tempel in SLC al bezocht en steeds vriendelijk ontvangen geweest door hun missionaris.
  • Axel Van Bellingen

    6 jaar geleden
    Het lijkt wel een Belgische politieke partij,die veranderen ook regelmatig van naam maar blijven dezelfde onzin verkopen.
  • schevernels diana

    6 jaar geleden
    pfff dat is overdreven!
  • Peter Haerens

    6 jaar geleden
    Mormons, morons,... Zou het toeval zijn dat er maar één lettertje verschil is?
  • Robert De Fruytier

    6 jaar geleden
    Het zijn en blijven blijven Mormonen;altijd geleerd op school.Weeral een foefje voor politieke correctheid?Politieke correctheid is begin van dictatuur!Foei,foei......