Syrische strijdkrachten zouden zich voorbereiden op een aanval op Idlib.
Volledig scherm
Syrische strijdkrachten zouden zich voorbereiden op een aanval op Idlib. © AFP

Syrische leger richt zijn pijlen (en raketten) op Idlib: inwoners zetten zich schrap voor mogelijk gewelddadig offensief

Het voorbije jaar heeft het Syrische leger - met hulp van Rusland - het ene na het andere rebellengebied bevrijd. En nu zou het regime van Bashar al-Assad Idlib aangeduid hebben als volgende doelwit. De provincie in het noordwesten van Syrië is het laatste bolwerk van de rebellen en Assad wil hen koste wat het kost weg. Maar het groot aantal aanwezige oppositiestrijders en de dichtbevolkte omgeving kunnen van dit offensief een groot bloedbad maken.

3 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Poetin zal ook wel van de partij zijn om burgers aan te vallen.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    Idlib, de laatste rustplaats van de isis gekken koppensnellers. Tijd om die uit te schakelen. Hier zullen ze zich weeral geschadaliseerd voelen omwille van "burgerslachtoffers" maar je kan geen omelet bakken zonder eieren te breken ! tijd om isis en al qaida volledig uit te roeien, geen kompassie met dat krapuul !
  • Dhondt Geert

    6 jaar geleden
    Beide partijen zijn goed bewapend door zowel Russen als Amerikanen,de mensen kunnen geen kant op...Nog meer vluchtelingen zullen naar Europa komen,nee,ze zijn hier niet welkom,alleen de wapenindustrie(ook Belgie)vaart er wel bij.Ik hoop dat het geweld ginder vlug stopt,maar ja een miljardenbuisiness leg je niet zomaar stil.