Soldiers of Odin in Finland.
Volledig scherm
Soldiers of Odin in Finland. © KOS

Na waarschuwing voor extreemrechtse burgerwachten in België: wat ze elders in Europa uitspookten als protest tegen vluchtelingen

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten die de straten patrouilleren om de eigen bevolking te wapenen tegen “de dreiging van een steeds groeiende islam”. België is niet het eerste land waar zulke zelfverklaarde patrouilles aan het werk zijn. Europa kampt sinds de vluchtelingencrisis met een toename aan extreemrechts geweld. 

39 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    die opereren buiten de wet ...en moeten gestraft worden ...zij doen zich voor als valse agenten .
  • Roy Coocks

    6 jaar geleden
    Zulke toestanden ontstaan omdat de lafaards die ons "regeren" eerst het ganse probleem helpen veroorzaken, daarna als ruggengraatloze mossels hun kop in 't zand steken tenslotte alles laten verrotten.
  • boumba boumboula

    6 jaar geleden
    tja wat de regering deed laten begaan in de misdaad was ook een uitloker waarschijnlijk of mag dit niet gezegd worden wegens gevaar op schuldige aanduiden ?
  • lieve rigo

    6 jaar geleden
    Extreem rechts is crapuul, zo worden de problemen alleen nog maar groter als ze iets in hun hersenpan hebben dat ze dan naar Brussel gaan en met die graaiers gaan onderhandelen hoe dit probleem op een menswaardige manier kan opgelost worden.
  • Maria Arens

    6 jaar geleden
    Ik heb van die zotten geen bescherming nodig, noch gevraagd, ter plekke arresteren en voorgoed opsluiten. Racisme is tegen onze wetgeving. PUNT.