AFP
Volledig scherm
© AFP

Man stapt per ongeluk op verkeerde vliegtuig en landt op 2.000 kilometer van zijn bestemming

Drie keer controleerde de Canadese Christopher Paetkau of hij wel degelijk op de juiste vliegtuig stapte, en toch ging het fout. De man belandde op een vlucht in een compleet andere richting, maakte een omweg van ruim tweeduizend kilometer en kwam meer dan 24 uur te laat aan op zijn eindbestemming. Allemaal omdat de stewardess dacht dat hij een mopje maakte. 

6 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    @Jan Stevens. Blijkbaar nog niet gevlogen kerel? Anders had u geweten dat men de security checks voorbij is wanneer men reeds aan de Gate zit om in te stappen. Boarding check is geen security check makker. Eerst nadenken, dan reageren de volgende keer dan maar?
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat die man niet de terugvlucht en vlucht naar z'n echte bestemming extra heeft moeten betalen. Dit is duidelijk een geval van vergissing van het personeel en die extra kosten moeten dus door de vliegmaatschappij gedragen worden.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Herman: er worden miljoenen reizigers gecontroleerd. Je raakt zelfs niet met een 'oud' vliegticket aan boord hier in Europa. De fout hier lag bij de receptioniste die de moeite niet deed om te controleren of deze reiziger op de lijst stond. En ja, het is begrijpelijk dat een groep wachtende, gefrustreerde reizigers vermoeiend is voor receptionistes.
  • Marie-Jose Backhuis

    6 jaar geleden
    Wij hebben het gehad,met tussenlanding in Egypte,iets van 3 uren wachten. toen wij instapten in ons vliegtuig om onze reis te vervolgen naar Afrika,.zat er al iemand op mijn plaats, met zelfde plaatsnummer, stewardess erbij, wat bleek, deze meneer zat in verkeerde vliegtuig, hij moest vliegtuig hebben wat naast ons stond. Vliegtuig had wel dezelfde naam maar heel andere bestemming.Dus deze meneer heeft hard moeten rennen om alsnog zn vliegtuig te halen, Kan dus gebeuren!
  • Luc Besson

    6 jaar geleden
    Weeral een bewijs hoe er gecontroleerd wordt op de luchthaven !