Een kind met mazelen.
Volledig scherm
Een kind met mazelen. © Shutterstock

WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar

Meer dan 41.000 kinderen en volwassenen in Europa zijn in de eerste helft van 2018 getroffen door mazelen. Daarmee zijn er in een half jaar tijd al veel meer gevallen geconstateerd dan er in de afgelopen tien op jaarbasis zijn geteld. De Wereldgezondheidsorganisatie dringt nu aan op maatregelen.

28 reacties

  • Robin Demey

    6 jaar geleden
    Trouwens zijn er in 2008 nog maar 2 doden. De andere 35 waren in 2007.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    André Peeters, klopt, je kreeg de kinderziektes en je was er vanaf. Behalve de paar die hierdoor levenslang hersenbeschadiging opliepen of het niet overleefden. Mazzelen kunnen dodelijk zijn. Dikoor is ook onschadelijk? Je kan er als man wel onvruchtbaar door worden, kinderziektes zijn meestal onschadelijk, maar kunnen ook voor blijvende gevolgen zorgen of de dood, in zelfzame gevallen, maar het waren er elk jaar wel enkelen.
  • De Waen Luc

    6 jaar geleden
    vandekempen bart informeer u eens degelijk over die "wetenschap"....ik weiger elk vaccin al 30 jaar..en ik heb ook al 30 jaar geen huisdoketer...
  • De Waen Luc

    6 jaar geleden
    90 % is gevaccineerd en toch een record aantal besmettingen ?? Wie zich beetje informeert laat die vergifcoctails links liggen....Jaak Misser...:. kijk inderdaad naar de geschiedenis en leer dat hygiene veel ziektes overwonnen heeft , en niet vaccins.
  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Met dank aan de anti-vaccinatie-idioten wereldwijd. Goe bezig