Uitbreiding KMO zone Klein Heide

De gemeente koopt grond aan in kader van de uitbreiding van KMO-zone Klein-Heide fase 2. Het gaat over een oppervlakte van 5a 43ca voor de totale som van 2.704 euro.

RDr

Voor de uitbreiding van de KMO-zone Klein Heide fase 2 ids in totaal al 3 hectare grond onderhands aangekocht. Daarnaast zal de gemeente nog 2ha 58a 13ca verwerven, die aankoop gaat via gerechtelijke procedure. Eens alle gronden zijn verworven, betekent dit dat uitbreiding voor het bedrijf Jansen nv en anderzijds komt er ruimte voor vestiging van nieuwe bedrijven. Ter hoogte van de Sompenstraat wordt een keerpunt gerealiseerd, verder voorziet men een ruime groenbuffer rond de nieuwe uitbreiding van de bedrijvenzone.

De gemeente doet een tweede oproep naar geïnteresseerde bedrijven. “Nu de ontwikkeling concreter wordt, onderzoeken we of er nog bedrijven zijn die interesse hebben om zich op deze KMO-zone te vestigen”, zegt Ceyssens.

Op dit moment bestaat nog geen duidelijkheid over het aantal loten, de grootte van de percelen en de prijs. Geïnteresseerde bedrijven kunnen wel terecht voor info bij de dienst ruimtelijke ordening of gemeentelijke website. Vóór 15 november moeten de aanvragen ingediend worden. Er volgt nog een infovergadering voor de geïnteresseerde bedrijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer