.
Volledig scherm
. © iStock

Deze snikhete zomer was nog maar het begin: verontrustende studie voorspelt nog meer extreem weer

De recordzomer van dit jaar is nog maar het begin van de vele weersextremen die we de volgende jaren zullen meemaken. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Omdat de noordpool tot wel vier keer sneller opwarmt dan de rest van de aarde, zullen warme dagen veel sneller evolueren in hittegolven.

144 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Juliaan,George heeft het volkomen juist,de atmosfeer is maar een flinterdunne laag over onze planeet,de minste verandering in samenstelling hiervan heeft op termijn enorme gevolgen.En dat geldt zowat voor vele dingen.
  • Freddy van der Westerlaken

    6 jaar geleden
    Dat ze eerst eens leren het weer voor 2 dagen juist te voorspellen in plaats van 1 tot 50 jaar verder er naast te zitten.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    @George Verbeek: ach kom zeg, meer dan 4/5 van de wereld is onbewoond. En van de resterende 1/5 is maar een klein gedeelte geindustrialiseerd. En die zouden dan het klimaat veranderen? Als we het klimaat zouden kunnen veranderen dan hadden we dat al veel eerder gedaan. Voor mij wat meer zon in Belgie bv.
  • anja byttebier

    6 jaar geleden
    oeijeoei Regine De Brouwer dan zijt hij wel een heel koulijk persoon goed zot om nu al de verwarming aan te steken.is nog 18 graden smorgens om 5.00 uur dus kou is dat niet .
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Indien men het water dat overlast veroorzaakt in enorme bassins opslaat en daarna met supertankers naar de dichts bijzijnde woestijn vervoerd ,zodat daar vegetarisch leven ontstaat ,koelt de aarde af .Spijtig dat water geen olie of gas is ,die stoffen vervoert men wereldwijd en rond de wereld . Te veel water naar de dichts bijzijnde woestijn is de oplossing .
  1. Steeds meer koraalriffen verbleken door klimaatopwarming: welke gevolgen heeft dat voor ons?
    PREMIUM

    Steeds meer koraalrif­fen verbleken door klimaatop­war­ming: welke gevolgen heeft dat voor ons?

    Al maandenlang zijn de oceanen wereldwijd ongezien warm. In heel wat tropische regio’s gaat het om 2 tot 4°C boven de normale watertemperaturen. Dat is nefast voor koraalriffen die hierdoor massaal verbleken. Maar wat is koraalverbleking precies? Hebben de riffen nog een toekomst? En welke impact zou het op ons hebben als ze zouden verdwijnen door de klimaatopwarming? Klimatoloog Samuel Helsen legt uit. “De impact is niet alleen ecologisch, maar ook economisch.”
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.