De gratis parking aan de Heizel is voorlopig nog geen groot succes.
Volledig scherm
De gratis parking aan de Heizel is voorlopig nog geen groot succes. © Photo News

Brussel gaat extra maatregelen nemen om de auto te weren uit de stad, schepen Ampe wil metro doortrekken tot parking C

Brussel gaat hardere maatregelen nemen om de auto te weren uit de stad. De stad wil automobilisten overtuigen om hun auto achter te laten op goedkope parkings aan de rand van de stad. Tests met gratis parkings rond Brussel doen wel vermoeden dat de pendelaar er nog niet klaar voor is. De afgelopen weken stonden er bijvoorbeeld gemiddeld negen auto's per dag op de gratis parking aan de Heizel, meldt VRT NWS. Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open Vld) zegt in een reactie de Brusselse metro doorgetrokken te willen zien tot aan parking C.

55 reacties

  • Jonathan Nilens

    5 jaar geleden
    @Claude Sanders Brussel heeft een luchthaven. Het is normaal dat conglomeraten zich daar vestigen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Gaat de PS van Brussel het geld in Vlaanderen zoeken ?
  • claude sanders

    6 jaar geleden
    Ik heb mij steeds de vraag gesteld waarom de mensen van Ieper - Oostende - Namen -Bergen - Hasselt - Leuven en andere steden en gemeenten buiten de provincie, naar Brussel komen om te werken,waarom moeten de meeste firma's hoofdzakelijk hun kantoren in Brussel hebben. Indien men op tijd had ingegrepen, en de firma's buiten Brussel had laten inplanten was het probleem van nu onbestaande geweest. Maar ja vroeger naar Brussel gaan werken was "chique".
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Wat of waar is Brussel ? in zulke steden kom ik gewoon nietmeer, en zal zeker niet alleen zijn.
  • peeters albert

    6 jaar geleden
    De plannen die Smet al geformuleerd heeft zijn enorm maar degene die al een succes geworden zijn onbestaande. Wat de SPA in deze man ziet is mij een groot raadsel!!!!. Hoe kun je als politieker zo dom zijn.