Betogers in Peshawar, Pakistan, verbrandden vrijdag de Nederlandse vlag uit protest tegen de cartoonwedstrijd van Geert Wilders.
Volledig scherm
Betogers in Peshawar, Pakistan, verbrandden vrijdag de Nederlandse vlag uit protest tegen de cartoonwedstrijd van Geert Wilders. © EPA

Pakistan verzet zich tegen Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders

Pakistan heeft de afgezant van Nederland op het matje geroepen. Het land is boos over een Mohammed-cartoonwedstrijd van PVV-leider Geert Wilders. "Diepe zorg is overgebracht over deze moedwillige en kwaadaardige poging om de islam in een kwaad daglicht te stellen'', aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Islamabad. Op vrijdag kwamen betogers al op straat in de stad Peshawar. 

8 reacties

  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    De islam in een kwaad daglicht stellen? Dat doen de islamieten zelf, elke dag. Waar ze ook vertoeven.
  • Eddy Keulier

    6 jaar geleden
    Gevoel van humor hebben die daar ook niet.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Ik vraag me 1 ding af hoe komen die aan de afbeelding van Wilders en hoe komen die dat te weten .Die mensen leven nog tn de middeleeuwen .Opgestookt tot en met
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik doe mee. Ik maak een mooi cartoontje.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Weet Pakistan niet dat Nederland geen enkele reden heeft om die wedstrijd te verbieden? (Tenzij de veiligheid in het gedrang komt). Beledigen van en lachen met een god is nu eenmaal niet strafbaar.