© Karel Hemerijckx

Tekort aan afvalzakken door ‘vergeten bestelling’ bij fabrikant

De bordeaux of blauwe afvalzakken blijken in veel handelszaken en winkels niet of nauwelijks verkrijgbaar. “Een ernstig toeleveringsprobleem vanuit Elsene”, geeft Kris Somers van Limburg.net aan. Ook in andere Vlaamse regio’s waar het bedrijf de zakken levert, zorgt dit voor gelijkaardige problemen.

dj

De problemen situeren zich bij het bedrijf Sphere in Elsene bij Brussel. “Daar is blijkbaar iemand ziek gevallen en zijn er sindsdien een reeks bestellingen niet meer gebeurd of verkeerd gelopen”, weet Kris Somers. “Daardoor droogden de toeleveringskanalen naar Delhaize en Colruyt op. Maar ook City Depot, dat de lokale handelaars in Limburg belevert, kreeg geen vuilzakken meer.” Het gaat zowel om de bordeaux huisvuilzakken als om de blauwe pmd-zakken. “Dat zorgt uiteraard voor vervelende toestanden.”

Voorraad

Dat beamen ze bij Colruyt en Delhaize. “Afvalzakken, dat is eigenlijk puur service voor de klant. En dan is het echt ambetant als je als winkel met lege rekken blijft zitten. De mensen aanzien dat als een tekortkoming van ons. We staan hier machteloos te kijken en hopen dat er zo snel mogelijk opnieuw voorraad zal zijn.”

Gelukkig schijnt er licht aan het eind van de tunnel. Dinsdag zouden bij Sphere immers de eerste pmd-zakken verstuurd zijn richting Colruyt, Delhaize en City Depot, zodat die binnen enkele dagen weer in de winkelrekken liggen. En vandaag of morgen vertrekken ook de eerste bordeaux huisvuilzakken via dezelfde kanalen. “Midden volgende week zou er overal weer voorraad moeten zijn”, hoopt Kris Somers. “City Depot moet immers alle lokale winkels voorzien en dat gaat ietsje langer duren dan bij de grotere winkels die rechtstreeks vanuit hun hoofdzetel beleverd worden. De kosten voor de extra ritten die City Depot gaat moetenmaken, gaan we wel op Sphere verhalen.”

Bij Sphere was niemand beschikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer