© AP

Dan toch geen sabotage? Mercedes vindt oorzaak kapotte motor Hamilton

Mercedes heeft de oorzaak gevonden voor de motorpech die Lewis Hamilton zondag trof tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Maleisië.

De Britse wereldkampioen reed op het circuit van Sepang onbedreigd aan kop, toen met nog vijftien rondes te gaan plotseling zijn Mercedes-motor ontplofte. Uitgebreide analyses en onderzoeken leerden de Duitse renstal dat dit werd veroorzaakt door een fout in de lagers van het motorblok.

“Dit gebeurde zonder waarschuwing na 618 kilometer rijden en werd voorafgegaan door het wegvallen van de oliedruk”, schrijft Mercedes op Twitter. Dankzij het drama voor de Brit schoven de Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen op naar de eerste en tweede plaats. Nico Rosberg, de Duitse teamgenoot van Hamilton, eindigde als derde en sloeg zo aan kop van de WK-stand een gat van 23 punten met zijn Britse rivaal.

Hamilton reageerde meteen na de race enorm ontgoocheld en suggereerde zelfs dat hij werd gesaboteerd: “Enkel met mijn motoren is er iets aan de hand. Dit voelt gewoon niet goed aan”, zei de Brit. “Het was een gloednieuwe motor, dit is gewoon vreemd. We hebben zoveel motoren, maar enkel de mijne laten het afweten. Iemand is me antwoorden verschuldigd. Ik weet dat we het in ons hebben, maar wie weet wat mijn volgende motoren zullen doen.”

Hamilton wil oefensessies skippen om motorproblemen te vermijden

Tijdens de komende races wil Hamilton nieuwe motorproblemen vermijden, dit om zijn kansen op de wereldtitel gaaf te houden. En op dat vlak is Hamilton tot veel bereid: "Mijn bekommernis is momenteel dat we nog twee motoren hebben en ik wil hen zo behandelen dat ik er zeker van ben dat ze het einde van het seizoen halen. Indien dat betekent dat ik een sessie moet overslaan dan zal dat zo zijn. Indien dat is wat ik moet doen dan zal ik dat ook doen. Ik doe alles wat noodzakelijk is," aldus de Brit.

Vanaf vrijdag komen de Formule 1-piloten opnieuw in actie, dan starten op het circuit van Suzuka de vrije oefensessies van de GP van Japan.

© AP

© AFP

© AFP

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer