Direct naar artikelinhoud
Binnenland

"Eerste Jumbo-winkels openen in België in najaar 2019"

"Eerste Jumbo-winkels openen in België in najaar 2019"
Beeld ANP

De Nederlandse supermarktketen Jumbo zet vaart achter zijn plannen om ook op de Belgische markt actief te worden. Volgens de keten die onder andere bekend is door de wielerploeg Team LottoNL-Jumbo zijn de eerste contracten met betrekking tot supermarktlocaties in ons land ondertekend. 

Volgens financieel topman Ton van Veen van Jumbo zullen de eerste winkels in België in de loop van 2019 hun deuren openen. "En dan eerder in de tweede jaarhelft, dan in de eerste jaarhelft." Hij spreekt verder van een zorgvuldig proces en benadrukt dat de Belgische markt duidelijk anders is dan de Nederlandse, gelet op onder meer cultuur en eetgewoontes.

Jumbo is na Albert Heijn de op één na grootste Nederlandse supermarktketen en telt 583 winkels.  Het bedrijf sloot de eerste zes maanden van het jaar af met een omzet van 3,9 miljard euro, 4 procent meer dan in de meetperiode een jaar eerder.

Jumbo zag zijn marktaandeel in de Nederlandse supermarktenbranche groeien tot 19,5 procent. Door de opening van nieuwe winkels, waaronder de eerste 25 van de naar Jumbo om te bouwen supermarkten van sectorgenoot EMTÉ, verwacht Jumbo dit jaar zijn voetafdruk verder te vergroten.

"Eerste Jumbo-winkels openen in België in najaar 2019"
Beeld ANP