Het gesloten centrum 127bis van Steenokkerzeel.
Volledig scherm
Het gesloten centrum 127bis van Steenokkerzeel. © Photo News

15 organisaties naar Raad van State tegen opsluiting gezinnen met kinderen: "Uitermate verwerpelijke praktijk"

Vijftien middenveldorganisaties trekken vandaag samen naar de Raad van State tegen het opsluiten van gezinnen met kinderen zonder wettig verblijf. Ze vragen de schorsing en opheffing van het koninklijk besluit dat de modaliteiten van opsluiting van deze gezinnen regelt. Dat meldt de coalitie van organisaties in een mededeling.

43 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    iemand die in rusthuis woont mag zelfs zijn verblijf niet alleen verlaten Nog erger voor wie in instelling woont met rolstoel Wie zorgt voor deze eens buiten kunnen met mooie juli maand Advocaten nemen niet op voor deze !!Natuurlijk is Belgie 1000* beter hier krijgen ze alles
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Meer organisaties dan opgesloten kinderen, dat zegt genoeg zeker ?
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Wanneer komt de tijd dat belasting betalende burgers ook eens iets mogen zeggen of dat er eens een referendum komt aangaande dit enorm belasting verslindende geld dat daar aan uitgegeven wordt? En zeker aan die personen die niet meer doen dan: 1 papiertje invullen voor ne crimineel ""U KAN BLIJVEN"".En die daar (werken)? die hebben het daar voor het zeggen! Groen? Get out of my life.
  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    Google even, Liga voor mensenrechten, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen zijn VZW's allemaal met volledig GROEN bestuur en direktie. Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft zelfs maar liefst meer dan 45 bestuursleden die allemaal GROEN zijn. Stop de jaarlijkse miljoenen subsidie aan politieke VZW's.
  • Henri Jordens

    6 jaar geleden
    Opgesloten, veel senioren wonen veel slechter en zitten ook opgesloten doordat ze een uitstapje door onveiligheid of geldgebrek niet kunnen maken. Hadden ze de bevelen gevolgd om terug naar land van herkomst te gaan hadden jullie nu lekker in vrijheid geleefd. Maar daar krijgen ze niet alles gratis zoals verzorging, kindergeld kost en inwoon en nog een zakcentje bovenop. Daar moeten ze werken voor hun inkomen. Jullie hebben meer dan lang genoeg op onze kosten geleefd.