Unizo-voorzitter Danny Van Assche.
Volledig scherm
Unizo-voorzitter Danny Van Assche. © Baert Marc

"Prijsdaling winkelpanden alleen volstaat niet om leegstand aan te pakken"

Dat de prijzen van winkelpanden in handelskernen dalen, geeft zuurstof aan de handel en aan nieuwe ondernemers. Maar een prijsdaling alleen volstaat niet om de leegstand aan te pakken. Dat zegt ondernemersorganisatie Unizo in een reactie op een rapport van de gespecialiseerde vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield. Daaruit blijkt dat vooral in kleinere steden hard wordt gestreden om de huurder.

26 reacties

  • Henri Troyat

    6 jaar geleden
    De consumenten zijn stilaan de baas, niet meer de producenten of de handelaars. Hoe noemden de klassieke economisten die laatsten nu ook al weer? De steriele klasse?
  • Henri Troyat

    6 jaar geleden
    Geert Heylen: je betaalt het gelag, niet het gelach, of was het om te lachen dat je dat schreef?
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    Dit is vrees ik niet meer tegen te houden. Je kan zo gemakkelijk prijzen vergelijken vandaag de dag dat je er niet mee kan concurreren.
  • Patrik Van Hover

    6 jaar geleden
    Patrik van hover Ik woon al gans mijn leven in het centrum van een kleinere centrumstad, vroeger had ik mijn wagen niet nodig om boodschappen te doen, zelfs voor een nagel of lamp, nu wel. Ik stel mij de vraag, als er een nieuwe winkel komt is het voor kledij of shoenen, die heb ik echter niet dagelijks nodig. Ik word gedwongen om de wagen ( tegen mijn goesting ) te gebruiken en dan maar zagen over leegstand en de schuld te leggen bij internetbedrijven
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    Nog wat alles duurder maken en het stopt vanzelf,wat moet ge in de stad kopen als ge niets meer over houd einde van de maand,elke dag ligt er iets in de brievenbus om te betalen en die illegalen krijgen alles gratis ,dat die daar maar gaan ,buitenland winkelen is tot nu toe goedkoper .