ANP
Volledig scherm
© ANP

Marokkaanse regering zaait verwarring met wetsontwerp over herinvoering legerdienst

De Marokkaanse regering heeft verwarring gezaaid met een wetsontwerp dat stelt dat de dienstplicht onder jongeren opnieuw zou worden ingevoerd. De bedoeling is “de integratie van jongeren in het beroeps- en sociale leven” te verbeteren, zo luidde het in een communiqué van het Marokkaanse koninklijk paleis. Dat plan blijkt nu wel heel vaag te zijn en is nog niet officieel bevestigd.

10 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Dienstplicht, graag maar enkel bij werkloze jongeren en de keuze, milietaire of ouderlingenzorg. Vijf problemen opgelost
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    geen probleem,die 4 miljoen jongeren zullen hier wel naar toe komen,bij de volgende verkiezingen zullen links-cvp wel het roer overnemen omdat er veel voor het VB zullen stemmen en dat er niemand met hen wil regeren,simpel,stem NVA zodat we de absolute meerderheid hebben,dan kan er iets veranderen,anders niet
  • Edwin Lauwereins

    6 jaar geleden
    Mevr. Dubois Informeer U eerst vooraleer onzin uit te kramen op dit forum, het zuipgedrag van uw vrienden is niet de schuld van Defensie maar hebben ze enkel aan zichzelf te danken. En trouwens wie betaald nu de hangjongeren denk je? Juist ja wij als maatschappij.
  • Tessa vandermout

    6 jaar geleden
    Mevr. Dubois, heeft u ooit gehoord van het plan Charlier? Dat was de generaal die alcohol tijdens de diensturen in de jaren 90 verbannen heeft uit Defensie !
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Een goede beslissing, beter ook terug in België invoeren... kan geen kwaad en je krijgt betere jongeren terug.