Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Plantaardige alternatieven voor melk: wat kies je het best

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat we elke dag een glas melk moeten drinken om gezond te zijn, maar de laatste jaren is daar steeds meer twijfel rond. Of koemelk gezond is of niet, laten we hier nu even in het midden. Dat is een andere discussie. Maar voor iedereen die eens voor een plantaardig alternatief wil kiezen, geven we naar aanleiding van de Wereld Plantaardige Melk Dag uitleg over de belangrijkste keuzemogelijkheden.

9 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Ik mijd koemelk, krijg er eczeem, pukkels en maagpijn van. In de zomer eet ik soms een ijsje, als ik dat een paar dagen na mekaar doe, heb ik prijs. Een zelden keer eet of drink ik een sojaproduct. Voor de rest, geen zuivelproducten of -vervangers, maar wel heel veel groenten, fruit en noten.
  • Philip Meys

    6 jaar geleden
    90% van de soja die geteeld wordt dient als dierenvoeding. Dus als soja milieu belastend is dan is veeteelt de reden. Dierlijke melk bevat hormonen, pus, cholesterol, antibiotica... . En dan nog verwonderd zijn dat er zoveel hartkwalen en beroertes zijn. Sojaproducten beschermen trouwens tegen herval bij borstkanker. Veeteelt (en daarbij ook de zuivel) is gelijk met de transportindustrie de koploper wat betreft CO2 productie.
  • Robert Van Garderen

    6 jaar geleden
    Soja is net als palmolie waanzinnig milieu belastend. Niet doen dus.
  • Matthias Cools

    6 jaar geleden
    @bene dat produkt is hier nooit toegelaten geweest
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Bier en wijn zijn een "plantaardig" alternatief