© AFP

Christian Wijnants lanceert eerste schoenencollectie

De Belgische ontwerper Christian Wijnants lanceert voor het eerst een volwaardige schoenencollectie.

km

Nadat de Belgische ontwerper jarenlang exclusief voor het defilé schoenen ontwierp, lanceert Wijnants nu zijn allereerste schoenencollectie.

De collectie is een combinatie van variaties op zijn favoriete schoeisel uit eerdere collecties en gloednieuwe modellen. De Belgische ontwerper liet zich vooral inspireren door Perzië en het Midden-Oosten. Geen toeval, want ook de komende herfst- en wintercollectie bevatten Oosterse invloeden.

De schoenenlijn wordt zo gekenmerkt door levendige tinten, een riant kleurenpalet en royale materialen. Kenmerkend voor de eerste schoenencollectie zijn de excentrieke, kleurrijke prints.

Christian Wijnants koestert de ambitie om zijn schoenenlijn de komende seizoenen verder uit te breiden met nieuwe ontwerpen en all time favourites.

De schoenen zijn vervaardigd uit Italiaans leder en worden vervaardigd door middelgrote familiebedrijven in de Italiaanse streek Marche of de Marken. De streek rond Ancona is al meer dan een eeuw een centrum van vakmanschap en doorgedreven knowhow in kwalitatief schoeisel.

Wijnants lanceerde zijn eigen label in 2003, na een periode bij Dries Van Noten. In september 2015 opende de ontwerper zijn eerste flagshipstore in de Steenhouwersvest in Antwerpen. U vindt schoenencollectie ook in een selectie high-endboetieks wereldwijd en via www.christianwijnants.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer