Tram ontspoort op Linkeroever: urenlang geen tramverkeer naar Rechteroever

Aan de tramhalte 'Sporthal' op Antwerpen Linkeroever is woensdagavond om 18u20 een auto dwars over de sporen terecht gekomen, waarna een aanrijding met een tram volgde. De tram ontspoorde, waardoor het tramverkeer naar Rechteroever serieuze hinder opliep. Drie uur lang was geen tramverkeer naar Rechteroever mogelijk. De tramchauffeur en de bestuurder van de auto zijn gewond geraakt en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

vdaa, jtp, ph

Hoe de auto op de sporen belandde, tussen de twee perrons van de opstapplaats, is onduidelijk. "Er is nogal wat chaos en onze mensen proberen zich nu vooral te concentreren op het oplossen van die chaos", aldus Willem Migom van de lokale politie Antwerpen. Door het voorval waren de premetrostations Meir en Groenplaats tussen 20u en 22u gesloten.

De tram die ontspoorde, reed richting Antwerpen en kwam door de impact deels op het perron terecht. Brandweer, MUG en De Lijn kwamen snel ter plaatse. De reizigers in de trams uit de andere richting moesten hun reisweg via andere wegen verder zetten. Door het ongeval was er een hele avond lang ernstige hinder op de lijnen 3, 5, 9 en 15.

De Lijn splitste tramlijn 3 op in een traject Zwijndrecht - Linkeroever en een traject Merksem - Koninklijkelaan (Berchem). Tram 5 werd eveneens afgeleid naar de Koninklijkelaan, tram 9 naar het Sportpaleis en tram 15 naar Merksem. Om tussen Linker- en Rechteroever te pendelen, konden reizigers bus 36 gebruiken, maar na 20u was dat niet meer mogelijk omdat de Waaslandtunnel dan sloot voor werken. De Lijn legde pendelbussen in van P+R Linkeroever naar knooppunt Zuid aan de Brederodestraat. Omstreeks 22u15 kon het tramverkeer eindelijk weer hervatten, al voorziet De Lijn nog gevolgvertragingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER