© Photo News

Annemiek van Vleuten wint voor eigen volk

Annemiek van Vleuten heeft woensdag de eerste editie van de Veenendaal Classic (1.1) voor vrouwen gewonnen. De Nederlandse, die uitkwam voor de Nederlandse selectie in afwezigheid van haar team Mitchelton-SCOTT, haalde het na 136,8 kilometer in Veenendaal in een sprint met twee voor haar Poolse medevluchter Malgorzata Jasinska. De Luxemburgse Lorena Wiebes won ruim een minuut later de sprint om de derde plek van onze landgenote Lotte Kopecky. Met Sarah Inghelbrecht eindigde op de tiende plaats nog een tweede Belgische in de top tien.

Deze eerste editie kende heel wat aanvalspogingen in de beginfase, maar het zou toch lang duren vooraleer een groep van vijf afstand wist te nemen van het peloton. Rotem Gafinvitz, Kylie Waterreus, Alicia Gonzalez, Floortje Mackaij en onze landgenote Valerie Demey kregen evenwel nooit meer dan 1 minuut voorsprong van het peloton en op 36 kilometer van de finish werden ze gevat.

Het sein voor Van Vleuten om in de aanval te gaan. Ze kreeg de Poolse Jasinska met zich mee en hun bonus zou oplopen tot ruim twee minuten. Het peloton kwam te laat in actie, in de sprint vloerde de Nederlandse haar metgezel. Het is voor de 35-jarige Van Vleuten haar achtste overwinning van het seizoen. Onlangs bracht ze nog de Giro Rosa op haar naam, waarin ze ook drie ritzeges pakte, en won ze La Course by le Tour de France.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer