Trump over betalingen aan vermoedelijke maîtresses: ‘Geen misdrijf’

© Reuters

De betalingen aan twee vermoedelijke maîtresses van Donald Trump zijn geen misdrijf, volgens de Amerikaanse president zelf. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de Amerikaanse tv-zender Fox News.

De Amerikaanse advocaat Michael Cohen, die lang voor Trump werkte, heeft voor de rechtbank verklaard dat hij in opdracht van een kandidaat 130.000 dollar aan iemand heeft betaald, opdat die zou zwijgen. Hij noemde de naam van de president niet. Eerder verklaarde Cohen al dat hij die som een maand voor de presidentsverkiezingen in november 2016 aan pornoactrice Stormy Daniels heeft gestort. Daniels beweert dat ze een affaire had met Trump. Ook zou Cohen geregeld hebben om 150.000 dollar zwijggeld te betalen aan de voormalige playmate Karen Mc Dougal. Ook zij beweert een affaire met Trump gehad te hebben.

Volgens Donald Trump kwam het geld echter niet uit de kas van de campagne en kan er daarom geen sprake zijn van een inbreuk op de campagnewetgeving. Het geld kwam volgens hem uit zijn eigen middelen. ‘Later wist ik ervan’, zei hij bij Fox News. ‘Maar je moet begrijpen, wat hij heeft gedaan, dat kwam niet uit de campagnefinanciering. Dat is een belangrijke zaak.’ Intussen heeft ook Sarah Sanders, woordvoerder van het Witte Huis, gereageerd tijdens de persbriefing. “De president heeft niets fout gedaan en er lopen geen aanklachten tegen hem”, aldus Sanders. “Het is niet omdat Michael Cohen een verklaring heeft gegeven dat de president daarbij betrokken is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content