© Lacoste

Een stijlvolle outfit in enkele minuten? Probeer deze formule!

Stijlvol de deur uitgaan, het lijkt soms moeilijker dan het eigenlijk is. Geen tijd om lang na te denken over je look? Met deze combinatie basics heb je een outfit in enkele minuten!

cityfashion

Begin met het bovenstuk

Begin altijd met een basic bovenstuk. Voor een etentje of belangrijke meeting is een klassiek getailleerd hemd een must. Uitstap of dagje shoppen? Met een sportieve polo doe je nooit verkeerd. In beide gevallen kies je best voor neutrale kleuren als wit, zwart, grijs of donkerblauw en vermijd je drukke prints. Combineer je hemd met een blazer of jeansvest, je polo met een bomberjack voor een tijdloze look.

Sla nooit de bal mis met de juiste broek

De ultieme broek waar je weinig fout mee kunt doen? Een jeans met donkere wassing of een chino. Combineer ze met een donkerblauwe blazer, een grijze trui met V-hals of een sportieve bomberjack: op deze twee broeken past bijna letterlijk alles!

Maak met accessoires je look af

De verkeerde accessoires kunnen je outfit grondig om zeep helpen. Wil je op veilig spelen, kies dan voor een paar cognac loafers of kostuumschoenen, die kan je eindeloos combineren. Geen stijlvolle look zonder riem, dus match de kleur van je riem ook altijd met je schoenen!

Toch een opvallend toets toevoegen aan je outfit? Een paar kleurrijke statement sokken kan perfect bij een monotone outfit in het donkerblauw of lichtgrijs. Kleurrijk ensemble? Dan kies je beter voor een paar basic sokken in een neutrale kleur, zonder print.

Trend: deze zwembroeken dragen alle mannen deze zomer

© Sundek

Dagje naar de Belgische kust of exotische strandvakantie gepland? Een stijlvolle zwembroek zit waarschijnlijk als eerste in je reiskoffer. Deze trendy zwembroeken dragen alle mannen deze zomer!

Korte modellen

De lengte van je zwembroek mag deze zomer gerust wat korter. Swimwear dat ongeveer tot op de helft van je bovenbeen (of hoger) valt zien we overal dit seizoen. Let erop dat je model vrij recht is en niet té strak zit rond je dijen.

Fluo kleuren

Een beetje opvallen aan het zwembad? Kies voor een zwembroek in een fluorescerende kleur! Opvallend groen, geel, blauw of rood…Hoe feller, hoe beter. Wist je dat fluo je bruine kleurtje een boost geeft? Bonuspunten dus!

Prints

De keuze van je zwembroek mag je gerust met een korrel zout nemen. Gekke prints of grappige fotoprints zijn een van de belangrijkste swimwear-trends van deze zomer. All-over prints of fotografische opdrukken are here to stay!

5 verschillende manieren om een chino te dragen

© Unsplash

De temperaturen blijven de hoogte ingaan en dat betekent dat de shorts veelvuldig over de toonbank vliegen. Toch is niet iedereen zo fan van de boven-de-knie snit en bovendien zijn ze daar op heel wat werkplekken helemaal niet zo blij mee. Daarom hebben wij een ideetje: draag een zomerse chino. Kies voor een lichte slim fit, rol de pijpen eventueel wat op en draag ‘m op élke gelegenheid.

1. Klassiek naar het werk

Nog niet zo thuis in de chino’s? Ga voor een basic kleurtje, denk grijs, kkaki, donkergroen of marineblauw. Heb je een formele job, combineer dit seizoen dan met linnen hemd, riempje, stijlvolle das en kostuum- of zomerse bootschoenen.

2. Hipster op een trouwfeest

Op een zomers trouwfeestje kan je wat creatiever omspringen met je chino. Kies voor een groene of roze of waarom niet eentje met print? Werk af met strikje, gouden das of hét ultieme hipster-accessoire: bretellen.

3. Sportief tijdens een weekendje weg

Ga je een weekendje weg met vrienden? Kies dan voor een sportieve look, of je nu naar de stad of naar de Ardennen gaat. Een chino werkt immers ook goed met polo en comfortabele sneakers.

4. Romantisch voor een dinertje

Ook pasteltinten zijn tijdens de zomer niet weg te denken. Romantisch avondje uit gepland? Laat jezelf dan van je zoetste kant zien en kies een snoeptint als lichtgroen, babyroze of pastelblauw. Het leukste zie je eruit als je matcht met een hemdje of T-shirt waarin dezelfde kleur zit verwerkt.

5. Casual op vakantie

Nog een vakantie gepland? Pak zeker een camelkleurige chino mee in je koffer, samen met espadrilles, een wit met blauw gestreept truitje én voor de liefhebbers een zonnehoedje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer