AFP
Volledig scherm
© AFP

Ryanair bereikt akkoord met Ierse vakbond: "Geen effect op actiebereidheid Belgisch personeel"

Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Ierse vakbond Forsa in het sociaal conflict bij de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij. De piloten zullen zich nu in een stemming moeten uitspreken over de deal. De vakbond Forsa zal alvast aanraden om het akkoord te aanvaarden, meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg. Het akkoord heeft volgens bediendebond LBC-NVK geen effect op de actiebereidheid van het Belgisch personeel bij Ryanair.

6 reacties

  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Belgisch personeel. Stop met zagen en klagen! Toen u de overeenkomst tekende wist u duidelijk wat dit inhield. Niet akkoord nu, geef uw ontslag en ga elders een job zoeken. PS. Ik zou u niet in dienst nemen.... zeker als u een eigen ontslag bij vorige werkgever heb genomen. (getuigd van domheid en slechte attitude)
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Als het akkoord overeenstemd met de Belgische wetgeving kan dit hier ook van toepassingen zijn anders enkel in Ierland
  • Christian Delgoffe

    6 jaar geleden
    Waarom plannen de vakbonden steeds actIes in de zomer ? Om meer mensen tegijzelen ? Doe dit midden de week en buitne de verlofperiodes en ze zullen op meer sympathie kunnen rekenen, nu niet en ze schieten in hun eigen voeten, zelfs al zijn hun eisen gerechtvaardigd !
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Wie vliegt er nog met Ryanair? Een maatschappij die zijn persneel slecht behandelt om mensen met geld te latenvliegen voor een peulschil.
  • Johan Bissers

    6 jaar geleden
    Benieuwd voor het resultaat. Het is hoog tijd dat er een einde komt aan die uitbuiting. O’Leary is een echte psychopaat. De meeste mensen beseffen niet wat het is om piloot te zijn. Ze denken dat het gewoon wat sturen is met een vliegtuig zoals rijden met een auto of een bus. De verantwoordelijkheid is echter enorm, de dagen zijn lang en de uitdagingen van extreem weer, vliegen in bergachtige gebieden en mechanische panne’s zijn niet te onderschatten. Het loon MOET in overeenstemming zijn!