iStock
Volledig scherm
© iStock

Kledingwinkel weigert werknemer omdat hij een man is: rechtbank legt fikse schadevergoeding op

DiscriminatieDe Leuvense arbeidsrechtbank heeft een kledingwinkel veroordeeld wegens discriminatie op basis van geslacht. De winkel wilde een vrouw aanwerven en had daarom de kandidatuur van een man geweigerd. De rechter oordeelde dat het geslacht van de sollicitant de enige reden voor de weigering was, wat neerkomt op een vorm van discriminatie.

33 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Dus nooit een reden geven waarom je iemand weigert, buiten een nietszeggende standaardzin.
  • Roy Janssen

    6 jaar geleden
    Voor de geëmancipeerde vrouw zal ik dan wel in een Hunkemöller gaan werken, zien of ze mij daar ook weigeren. Dan kan ik ook €13.000 opstrijken.
  • Thierry Willems

    6 jaar geleden
    ik dacht dat we in een democraties europa leefden.dit wil toch zeggen dat je nog baas mag zijn in je eigen zaak,en de manier van werken enz...,tenslotte als er geen winst aangegeven wordt jaarlijks door verkeerde keuzes van de zaakvoerder(al dan niet verplicht door instanties)vb.verkopers plaatsen ipv. verkoopsters(in een BH winkel vb.) dan moet de belastingsdienst die uitleg ook niet weten!!!!! zou je hier nog willen zelfstandige worden met al die belachelijke regeltjes.
  • Christophe Moortgat

    6 jaar geleden
    In MIJN winkel ben ik baas en heeft niemand zich te moeien en al zeker onze bemoeizieke overheid met al haar pestregeltjes niet!
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Groot gelijk. En nog iets: als een vrouw wil geëmancipeerd zijn mag ze ook af en toe de deur eens openhouden voor een man.