Dus zó proeft de zon: Griekse souvlaki met opgeklopte feta
Aangeboden door LidlDe zomermaanden lopen op hun einde, maar wij zeggen onze sunny disposition nog niet vaarwel. Elke hap van deze Griekse souvlaki proeft naar de zon en doet je gegarandeerd in mediterrane oorden wanen. Love it!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de opgeklopte feta:
100 g feta, verbrokkeld
100 g roomkaas
1/2 citroen, geperst
1 tl gedroogde oregano
peper
Voor de souvlaki:
800 g varkensmignonette, in blokjes gesneden
1/2 citroen, geperst
1 el paprikapoeder
1 el gedroogde oregano
peper en zout
2 el olijfolie
8 pitabroodjes
1/2 komkommer, in plakjes
Zo maak je het:
Voor de opgeklopte feta:
1. Mix de feta samen met de roomkaas, het citroensap, de oregano en de peper in een blender of keukenrobot tot een smeuïg geheel.
2. Zet tot gebruik in de koelkast.
Voor de souvlaki:
1. Meng het vlees met het citroensap, het paprikapoeder, de oregano, peper en zout en olijfolie en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
2. Verhit een grillpan op een hoog vuur en spies ondertussen de vleesstukjes op spiesjes.
3. Bak de spiesjes in ongeveer 4 à 5 minuten rondom rond gaar.
4. Haal de spiesjes uit de grillpan, maak proper met wat keukenpapier en leg de pitabroodjes in de pan. Bak ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
5. Haal de pitabroodjes uit de pan en besmeer met de opgeklopte feta. Beleg vervolgens met komkommerplakjes en het vlees.
Is de Griekse keuken iets voor jou? Dan zijn deze calamares zeker iets voor jou!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
-
Gouden Giro2
Frederik Davids, de winnaar van vorig jaar, geeft tips om te scoren in de Gouden Giro: “Transfers zo lang mogelijk uitstellen”
Frederik Davids uit het Vlaams-Brabantse Wommersom won vorig jaar de Gouden Giro. De 38-jarige wielerfanaat hoopt ook dit jaar hoge toppen te scheren. “Ik heb al verschillende ploegjes ingeschreven”, klinkt het. -
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
Een zoete focaccia, da’s the best of both worlds. Het typisch Italiaanse brood was al een hit als aperohapje of lunch, maar wat dacht je van mango, blauwe bessen en aardbeien als vulling in plaats van olijven en rozemarijn? Aftoppen met basilicum en je waant je in het zuiden. -
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
De perfecte pizza, Napolitaans of Romeins (ja, daar zijn verschillen tussen!), heeft een krokante, luchtige bodem. De juiste baktemperatuur is daarbij cruciaal, maar ook zonder houtskooloven kom je tot een krokante korst. Laat de kolen van de barbecue hun werk doen en geniet in eigen tuin van het beste van het zuiden. Mangiare! -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
-
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
Hou dat weekendgevoel nog even vast, met wat zoetigheid als vieruurtje. Deze cake combineert de heerlijke crunch van walnoten met boterzachte, zoete witte chocolade. Heb je even genoeg van al die paaseitjes? Dan is dit recept de ideale afwisseling. -
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt. -
vtwonen
Stralend schone ramen: met deze tips verban je vegen voorgoed naar het verleden
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer