Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Facebook bant app die gegevens van 4 miljoen gebruikers mogelijk misbruikte

Facebook laat weten dat het de app myPersonality heeft geband omdat de app onvoorzichtig omsprong met vertrouwelijke gegevens van vier miljoen gebruikers. Dat meldt het sociale netwerk op woensdag. Het is de eerste keer dat Facebook een app bant sinds het dataschandaal rond Cambridge Analytica. Zo’n vierhonderd andere apps werden geschorst.

6 reacties

  • Paul Philippaerts

    6 jaar geleden
    Maak u geen illusies die gegevens zijn echt niet weg en zullen nog verkocht en gebruikt worden. Stap uit facebook of maak een andere pagina aan en geef een valse email adres op en vul geen persoonlijke gegevens in.
  • Hugo Bavré

    6 jaar geleden
    Diegenen die zo dom en/of naïef zijn om hun gegevens op internet te plaatsen moeten ook maar de gevolgen dragen. 100% veilig zal het nooit zijn, een schat van gegevens voor criminelen.
  • Jan Jets

    6 jaar geleden
    Je bepaald zelf hoe persoonlijk je gegevens zijn. Zo heb ik Facebook " vrienden" waarvan ik hun hele doen en laten ken, de hele dag door.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    En dit om hun imago te verbeteren ,terwijl Facebook zelf u gegevens misbruikt .Delete deze handel.
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Wie nu nog facebook gebruikt mag een keer hard beginnen nadenken over waar de persoonlijke gegevens allemaal terecht komen.