Joe Kaeser, CEO bij Siemens.
Volledig scherm
Joe Kaeser, CEO bij Siemens. © AFP

"Mogelijk 20.000 banen op de tocht bij Siemens"

Bij het Duitse industrie- en technologieconcern Siemens dreigen mogelijk 20.000 banen overbodig te worden, in het kader van de nieuwe strategie van Siemens-topman Joe Kaeser. De topman zei dat begin augustus in individuele gesprekken met meerdere investeerders, zo bericht het Duitse maandblad Manager-Magazin vrijdag. Een woordvoerder wou de cijfers niet bevestigen aan het financieel nieuwsagentschap Bloomberg. 

13 reacties

  • Henri Troyat

    6 jaar geleden
    Het wordt tijd dat een heleboel managers en zelfstandige consultants (de windproducenten) afgevoerd worden. Idem voor de woordvoerders. Elk bedrijf heeft tegenwoordig een woordvoerder (meestal een zoon of dochter van een bons) die een paar keer per jaar iets mag zeggen op radio of tv. Kunnen managers nu zelf niet meer voor de camera spreken of zijn die te dom?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dan kunnen we natuurlijk even goed Aziatisch kopen. Het maakt geen verschil in jobs, maar wel in prijs.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Ze moeten daar in Duitsland nog meer sollen met de mensen en ze constant bedriegen dan gebeurt dit ! Jobs, jobs , jobs foutsie ......
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Alles wordt toch al gemaakt in China dus ...
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Zou het niet kunnen dat bij zulke grote bedrijven een deel mensen rondlopen die bij de best betaalde behoren en alleen maar wind maken. Bij Siemens schijnt men dat te beseffen.