Caravanbrand op E17: wegdek beschadigd door hitte

Een auto en een caravan zijn donderdag uitgebrand op de E17 ter hoogte van Zwijndrecht na een banale kop-staartaanrijding. Niemand raakte gewond, maar door het vuur is het wegdek beschadigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer startte meteen met de herstelling.

dvd

“We waren onderweg terug naar huis, in Noord-Holland, toen er file ontstond”, vertelt Linda Ligthart, die er met haar echtgenoot en drie kinderen een vakantie van twee en een halve week in de Franse Dordogne heeft opzitten. “We stonden stil toen een auto langs achter op onze caravan inreed.”

Bij die aanrijding raakte gelukkig niemand gewond, maar de auto vloog in brand en daarna volgde ook de caravan. Beide voertuigen brandden volledig uit. “Al onze vakantiespullen zijn weg”, zucht Linda. “Wat een naar einde van onze vakantie.” Het gezin Ligthart schakelde de ANWB in om weer thuis te raken. Dat is de Nederlandse tegenhanger van automobilistenvereniging Touring.

De brandweer had het vuur snel onder controle en om de voertuigen te kunnen takelen moesten verschillende rijstroken worden afgesloten. Enkel de linkerrijstrook was beschikbaar, met al gauw een file tot Haasdonk tot gevolg.

Tot overmaat van ramp bleek het wegdek beschadigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in de namiddag met het frezen van de toplaag, om daarna een nieuwe asfaltlaag aan te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen