Daar komt de herfst: oker en roest zijn het nieuwe neutraal

Al aan het nadenken over je garderobe voor komende herfst? Volgens de Britse Vogue maak je best plaats voor stuks in okergeel, roestkleur en verschillende tinten oranje. Deze aardse kleuren worden nu al het “nieuwe nude” genoemd.

vwh

Een blik op de catwalkmode voor het volgende seizoen herfst bewijst dat de authentieke herfstkleuren helemaal terug zijn. Van een roestig rood tot oker, de kleuren die je vanaf september ziet op de bladeren van de bomen horen meer dan ooit thuis in je outfit. De Britse Vogue bestempelt de verschillende tinten - die ook al populair waren in de jaren 70 - zelfs als het nieuwe neutraal, waar voorheen vooral kleuren in huidstinten aan werden gelinkt.

Merken zoals het Franse Chloé en het Italiaanse Marni hebben looks uitgewerkt die knipogen naar de jaren 70. Topontwerpers schuwen geen combinaties met een hoog retrogehalte. Van een mosterdgele top met een roestige rok met slangenprint, in combinatie met een okergele handtas en schoenen: het kan.

Ook modeketens spelen in op de trend. Bij het Zweedse Cos, bijvoorbeeld, focussen ze met de nieuwe lijn ‘On The Horizon’ op aardse tinten. De populariteit van de kleuren kreeg de voorbije zomer al een boost dankzij Pinterest. De sociale netwerksite maakte bekend dat er het voorbije half jaar 95 procent meer zoekopdrachten waren naar de term ‘terracotta’. Beroemdheden onder wie Victoria Beckham en Gigi Hadid toonden zich alvast fan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer