© Photo News

Waarom prins George altijd een korte broek draagt

Foto’s van de Britse prins George gaan meteen de hele wereld rond en ze hebben één ding gemeen. Warm of koud, het Britse prinsje George draagt altijd een short. De reden is simpel: het is een koninklijke traditie.

vwh

Volgens experts kiest de hogere, aristocratische klasse er steeds voor om jongens in een korte broek te kleden. “Het is een erg Britse gewoonte om een kleine jongen een short te laten dragen”, zegt etiquettespecialist William Hanson in modeblad Elle.

© Photo News

“Een lange broek worden gezien als een kledingstuk voor oudere jongens en volwassen mannen, terwijl een short subtiel een subtiele manier is om in Engeland iemands status te verduidelijken. Hoewel de tijden - traag - veranderen, wordt een jongetje in een lange broek als iemand uit de middenklasse beschouwd. Geen zelfrespecterende aristocraat of royal wil vergeleken worden met iemand uit de middenklasse. Zelfs Kate Middleton niet.”

© Photo News

Prins William, papa van George, en zijn broer prins Harry droegen als kind ook altijd een short. “Britse families uit de upper class houden de traditie graag in stand om een ode te brengen aan vervlogen tijden en zich van de rest te onderscheiden.” Maar wanneer doen kinderen van de Britse koninklijke familie dan hun eerste lange broek aan voor het grote publiek? Volgens Hanson is een jongen ‘oud genoeg’ om er rond zijn achtste een te dragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER