Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Een sprookjeshuwelijk met een miljonair kan een heel lelijk einde kennen

Toni Servillo in 'Viva la Libertà'.Beeld rv

Deze tv-avond zal ongetwijfeld heel wat filmliefhebbers gelukkig maken. U kunt vanavond genieten van de onderschatte sequel op de sf-klassieker RoboCop, een Italiaanse tragikomedie met Toni Servillo en een surrealistische documentaire over Zuid-Soedan. De volledige tv-gids kan u hier vinden.

You Again

Kristen Bell, Odette Yustman, Jamie Lee Curtis en Sigourney Weaver staan lijnrecht tegenover elkaar in deze romantische komedie uit 2010.

Om 20.35 uur op VIJF.

Viva la libertà

In deze hoogst genietbare Italiaanse tragikomedie wordt het verhaal verteld van de briljante, maar aan bipolaire stoornis lijdende professor Giovanni Oliveri. Wanneer zijn tweelingbroer Enrico, een prominente politicus, spoorloos verdwijnt, wordt Giovanni verzocht om stiekem diens plaats in te nemen. Giovanni's naturel en ongeremdheid maken hem al snel de lieveling van pers en publiek.

Om 22.05 uur op Canvas.

Telefacts zomer

Britse BBC-documentaire waarin twee ex-vrouwen van miljonairs gevolgd worden tijdens het echtscheidingsproces, waar ze voor miljoenen euro's strijden tegen hun ex-mannen. Want getrouwd zijn met een miljonair mag dan een sprookje zijn, ook wanneer dat sprookje eindigt, valt er nog heel wat te rapen.

Om 22.15 uur op VTM.

RoboCop 2

Zwaar onderschatte sequel op de sf-klassieker met Peter Weller als de onverwoestbare RoboCop. Regisseur Irvin Kershner (The Empire Strikes Back) en scenarist Frank Miller (Sin City) trekken volop de kaart van de absurde, ultragewelddadige humor.

Om 23.15 uur op VIER.

We Come as Friends

Om niet te veel op te vallen dringt filmmaker Hubert Sauper in deze fascinerende, lichtjes surrealistische documentaire Zuid-Soedan binnen om er de uitwassen van de globalisering vast te leggen. Hij filmt er onder meer de praktijken van de Chinezen, die voor hun oliewinning ultramoderne compounds bouwen en hun afval gewoon over het gek dumpen. 

Om 23.40 uur op NPO2.