AP
Volledig scherm
© AP

Trump roept noodtoestand uit in Hawaï door orkaan Lane

President Trump roept de noodtoestand uit in Hawaï door orkaan Lane. Daardoor komt er federaal geld vrij om de doortocht voor te bereiden. Lane is een orkaan van - momenteel nog - categorie 4 die het eiland Hawaï dreigt te treffen. Dat zou voor het eerst in 26 jaar zijn en nog maar de derde zware orkaan in 59 jaar. Gouverneur David Ige waarschuwt: "Bereid je voor om te gaan schuilen met eten, drinken en andere benodigdheden voor veertien dagen". 

4 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Ja ik zou ook bang zijn voor die plastiek invasie. hopelijk krijgt hij het niet in zijn hoofd om hier een atoombom op te gooien. Dan kunnen ze het niet meer met grote middelen opruimen. Tenzij het allemaal legoblokjes geworden zijn. dan kan hij plastieken huisjes bouwen i.p.v. kaarten huisjes.
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Na de noodtoestand over zijn presidentschap, zijn zakenimperium, zijn huwelijk en zijn mentale gezondheid, nu Hawaii. En inderdaad, hij zal er wel een hotel staan hebben waarvan hij de reparatiekosten wil dekken.
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Zou hij ook niet beter de noodtoestand uit over het witte huis, want daar is ook megahulp en een doorgedreven coördinatie nodig
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Daar gaat weer een hoop plastiek van de plastiek eilanden aanspoelen. waarschijnlijk ook op Midway. Dan kunnen de Amerikanen zeggen de albatros is uitgestorven door deze orkaan. en niet door de plastiek dat ze te eten krijgen.