iStock
Volledig scherm
© iStock

101 Vlaamse scholen bieden binnenkort vakken aan in een vreemde taal: "Taalvaardigheid en talenkennis zijn grote pluspunten"

Vanaf 1 september 2018 doen weer twintig nieuwe scholen mee aan het meertalig onderwijs. In deze scholen krijgen de leerlingen een aantal vakken zoals geschiedenis, informatica, economie of aardrijkskunde in het Frans, het Engels of het Duits. Het totaal aantal scholen die meertalig onderwijs aanbieden komt volgend schooljaar op 101.

20 reacties

  • Can Cannan

    5 jaar geleden
    Wat heb je aan al doe talen als de ander geen moeite doet om 1 taal te leren. Natuurlijk ben je er veel waard met meertaligheid. Turks en Arabisch moet er al zeker bijkomen..
  • Guido Putseys

    6 jaar geleden
    ik ben dyslectisch, spreek 5 talen, en schrijf veeeeel fouten. Diploma's dus niet voor mij
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Verplicht in dit land voor iedereen tweetalig onderwijs , dat de walen de vlamingen kunnen verstaan en omgekeerd , zou veel problemen vermijden.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Hopelijk worden die vakken dan onderwezen door native speakers. Anders zal zowel het niveau van de taal als van het desbetreffende vak bedroevend laag zijn.
  • Katherine Baker

    6 jaar geleden
    Laten we veel talen leren, uitgenomen het frans ... Die arrogante chauvinisten mogen eens moeite doen om ons te verstaan !