Direct naar artikelinhoud
Kevin Spacey

Kevin Spacey opnieuw officieel aangeklaagd wegens seksuele agressie

Kevin Spacey.Beeld EPA

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey wordt opnieuw beschuldigd van seksuele agressie. Het is al het tweede officiële dossier dat in Los Angeles wordt geopend tegen de tweevoudige Oscar-winnaar. Meer details zijn nog niet bekend: de aanklacht wordt nog onderzocht. 

Volgens het Franse persbureau AFP kwam de klacht maandag binnen bij de politie van Los Angeles. In april werd in Californië al een officieel dossier geopend tegen Spacey voor gelijkaardige feiten. Een man diende toen klacht in tegen de gevierde acteur voor een incident dat plaatsvond in 1992. Ook in Londen werden al zes officiële klachten ingediend tegen Spacey.

De tweevoudige Oscar-winnaar is intussen helemaal van zijn voetstuk gevallen, nadat verschillende mannen hem hebben beschuldigd van handtastelijkheden of erger. De Netflix-televisieserie House of Cards, waarin hij de hoofdrol speelde, zette de samenwerking met Spacey al stop en regisseur Ridley Scott verving de 59-jarige acteur in zijn film All the money in the World door Christopher Plummer. De meest recente prent met Spacey, Billionaire Boys Club, lokt intussen amper bezoekers naar de Amerikaanse bioscopen.

Acteur Anthony Rapp was de eerste om Spacey aan de galg te praten. Hij vertelde in een interview dat de acteur hem toen Rapp 14 jaar oud was probeerde te dwingen tot seks. Daarna kwamen andere mannen met gelijkaardige beschuldigingen naar buiten.