Kos
Volledig scherm
© Kos

Dit weekend wordt koel en onstabiel, kans op enkele waterhozen voor Belgische kust

WeerKomend weekend tapt het weer uit een heel ander vaatje dan we deze zomer gewend waren. We komen onder invloed van koele zeelucht met op zaterdag geregeld (onweers)buien. De maxima zetten ook een flinke stap terug. Wellicht halen we op zaterdag de kaap van 20 graden niet meer en daarmee kan het wel eens de koudste dag worden van deze zomerperiode. "Door het warme zeewater in combinatie met koude bovenluchten is er tevens ook kans op waterhozen langs de kust", aldus Samuel Helsen van weerdienst NoodweerBenelux.

7 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Men kan waterhozen moeilijk voorspellen, behalve in België. Men nodigt de mensen zelfs uit om naar zee te gaan om dit fenomeen 'live' mee te maken.
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    In het weekend is het dan ook zo goed als eind augustus!
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Er is nooit gesproken over een hittegolf tot eind augustus, september en zeker niet tot eind oktober. Men heeft enkel warmere temperaturen voorzien dan wat de normale gemiddelde temperatuur zou moeten zijn. Gisteren was het in Limburg op vele plaatsen 27° en in het zuiden zelfs 29°
  • Henninckx Terry

    6 jaar geleden
    Excellent weer op komst, laat het maar eens goe regenen, eindelijk die rot zon weg.
  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Hoe, ik dacht dat het tot einde augustus een hittegolf ging zijn? Kunnen ze nog altijd niet het weer wat betrouwbaarder voorspellen?