President Ramaphosa had onlangs plannen aangekondigd voor een controversiële grondwetswijziging die onteigeningen van privélandbouwgronden ook zonder compensatie zou mogelijk maken.
Volledig scherm
President Ramaphosa had onlangs plannen aangekondigd voor een controversiële grondwetswijziging die onteigeningen van privélandbouwgronden ook zonder compensatie zou mogelijk maken. © Nick Bothma

Trump verhit het debat over landonteigeningen blanke boeren in Zuid-Afrika

De Amerikaanse president Donald Trump mengde zich met een tweet in het debat over de omstreden landhervorming in Zuid-Afrika. Hij vroeg de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo om de onteigeningen van boeren, het in beslag nemen van landbouwbedrijven en "de grootschalige moordpartijen op boeren" nauwlettend in de gaten te houden. Dat twitterde Trump vandaag. 

16 reacties

  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Ze zijn daar blijkbaar al vergeten wat het resultaat was in Zimbabwe. Het werd me door meerdere zwarte Zimbabwanen gezegd. Toen de blanke boeren hier waren hadden we eten en konden de kinderen naar school. Nu hebben we grond en lijden honger. Er is inderdaad veel misbruik gebeurd en dat moet rechtgezet worden. Maar dat kan niet op deze manier. Ze hebben het voorbeeld van Zimbabwe om te vermijden dezelfde fout te maken.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    wij Belgen lieten in de Congo heel der bedrijven over aan de burgers panorama ging er ooit een kijkje nemen er schoot niets van over !!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Wat als die boeren morgen allemaal stoppen en vertrekken wie gaat dan die akkers verbouwen iedereen weet dat daar na een jaar niets van overblijft panorama wijdde hier ooit een reportage aan over Congo waar men Belgische bedrijven overliet aan de bevolking vandaag schiet daar niets van over die zijn helemaal leeggeroofd ! maar men doet maar
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Een tweede Zimbabwe is in wording
  • Luc Broes

    6 jaar geleden
    'De tweet van Trump lokte in Zuid-Afrika woede en verontwaardiging uit'. Die tweet lokte in Zuid-Afrika ook veel instemming vooral van de bedreigde blanke boeren en van al diegenen die leven dank zij het voedsel geproduceerd door de blanke boeren!