Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

"Ieder glas alcohol vormt gezondheidsrisico": nieuwe grootschalige studie is pleidooi voor abstinentie

Zelfs een occasioneel glaasje wijn kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat is de conclusie van een grootschalig en gedetailleerde studie naar de gevolgen van alcoholconsumptie. De auteurs pleiten voor volledige onthouding als enige juiste gezondheidsadvies. 

258 reacties

  • Luc Brouckaert

    6 jaar geleden
    Ieder dag geniet ik samen met vrienden van mijn 2 tot 3 Trappisten met een stukje kaas of id. Dit maakt mij blij en vrolijk. Niemand zal mij dit afnemen, geen onderzoekers, geen dokters, niemand! Water is voor onderzoekers en zwartgallige zuurpruimen die dood vallen van de stress. Ik zou zeggen: Gezondheid, en vul ze nog eens.
  • isolde van den borre

    6 jaar geleden
    ga eens in een rusthuis kijken. Van pure miserie zal je dan wel beginnen drinken als je ziet waartoe dat leidt : een lang 'gezond' leven : je dood zitten afwachten in een rusthuis waar niemand naar je omkijkt en waar je geen controle meer hebt over jezelf en dat moet je dan ook nog zelf sponsoren. Is dat een mooi vooruitzicht dan? Je kan beter ten volle genieten van het leven en liefst niet te lang leven want vanaf een bepaalde leeftijd is het plezier er wel van af!
  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    er is maar een ding niet ongezond en worden geen negatieve studies over gedaan binnenkort werken tot u 70 st ,dan val ik liever dood van een goeie pot dan werken voor de zot voor de brusselse pot
  • Paul Wauters

    6 jaar geleden
    Als je deze studie mag geloven dan moest de helft van de west Europeanen reeds lang overleden zijn of het bewijs dat deze studie niet alleen geldverslindend is maar ook volstrekt overbodig .
  • louis pippers

    6 jaar geleden
    Desloover tussen een alcoholist en een gelegenheid drinker is een groot verschil maar ge hebt er ook die te gierig zijn om een glas alcohol te drinken dit is van iemand die wel zonder kan maar ook graag een drinkt