Verdachte Jos Brech in moordzaak Nicky Verstappen
Volledig scherm
Verdachte Jos Brech in moordzaak Nicky Verstappen © youtube

Nederlandse politie waarschuwde al in 2002 voor Jos Brech: "Geen man die je bij de scouts wil hebben"

De politie heeft de scouting in Nederlands Limburg al in 2002 gewaarschuwd voor het zedenverleden van Jos Brech, nu hoofdverdachte van de moord op Nicky Verstappen in 1998. Brech kreeg in het verleden al een psychische behandeling na een zedendelict. Hij vertelde dat al in 2001 aan de politie tijdens een getuigenverhoor, meldt De Limburger vrijdag. De man was, vond de politie, een gevaar voor kinderen bij de scouting en moest daar weg. 

47 reacties

  • FRANS DE ROUCK

    6 jaar geleden
    Na de aanhouding of sluitende bewijsvoering weet iedereen het!! Maar zoals steeds wordt er gezwegen en laat men na de politie of andere bevoegde personen in te schakelen. Het grootste deel van de mensheid zijn lafaards! Ik zou er gewoon niet mee kunnen leven om wetens en willens zaken te verzwijgen en misbruiken te laten gebeuren.
  • censor

    6 jaar geleden
    Het geblunder houdt niet op aan de grens , Nederlandse speurders al even goed of slecht zoals de Belgische...de blunders in de "Dutroux" tijd, een aaneenschakeling van blunders door sommige lakse speurders..En opsporing verzocht, zoals in Nederland, zou door de VRT moeten gekopieerd worden....directer op de bal spelen, zodat alles nog vers in het geheugen zit. Maar bij de VRT zijn ze ook liever lui dan moe en ze houden het bij herhalingen van "de kampioenen"
  • Johandaniella Deroyedeckx

    6 jaar geleden
    Als men het wist... Waarom is het dan niet eerder uitgekomen? Als scouting Nederland het wist, waarom België + en andere landen ) niet?
  • Jos Salsa

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk hebben ze hem al heel lang in het vizier maar niks kunnen doen zonder concrete bewijzen, ook al omdat hij uiteraard geweigerd heeft deel te nemen aan het DNA onderzoek. Toen hij door Familie als vermist is opgegeven hebben ze pad kans gezien DNA te verzamelen van zijn spullen thuis en daarmee harde bewijzen
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dit is jammer maar ga aub geen backseat cop spelen, het is altijd zo makkelijk om over iemand anders zijn job te oordelen zonder de details te weten.