AFP
Volledig scherm
© AFP

"Russische trollen verspreiden op sociale media onenigheid over vaccinaties"

Een Amerikaanse studie heeft verschillende Russische twitteraccounts blootgelegd die doelbewust het debat over vaccinaties oppoken, met als doel onenigheid te zaaien. Het gaat om dezelfde accounts die zich ook al mengden in de Amerikaanse verkiezingen, schrijft The Guardian.

16 reacties

  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Indien vaccins geen schadelijke stoffen zouden bevatten en allemaal doeltreffend zijn tegen de ziekte waartegen ze moeten beschermen zou ik zeker vaccineren.Het vaccin tegen mazelen daarentegen moet zijn doeltreffendheid nog bewijzen.
  • Doe Er Iets Aan

    6 jaar geleden
    Ze laten eu overspoellen met "paar miljoenen" migranten/vreemdelingen uit oorlogen, waarvan zelfs de voorouders nooit een vaccinatie gehad hebben, die worden dan ziek en zo kom je natuurlijk aan een mooi statistiek, zo kan er weer geld vrij gemaakt worden... Men maakt winst EN steekt het op de russen... Wie dit niet ziet is wel erg dom.
  • Henri Dederen

    6 jaar geleden
    In Rusland hecht men zeer veel belang aan vaccinaties.De nieuwe tendens, die zich de laatste jaren voordoet, om zich niet te laten vaccineren om bv religieuze of andere onbegrijpbare redenen, wordt ten stelligste veroordeelt door de Russische overheid! Een niet gevaccineerd kind wordt bv niet toegelaten in creche of kleuterschool hetgeen steeds wordt gecontroleerd met het voorleggen van de nodige medische attesten. . De nieuwe tendens om zich niet te laten vaccineren
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    Dus, m.a.w. iedereen mag vrij zijn mening verkondigen op twitter, behalve de Russen. Voorlopig, althans. Er zullen wel algemene maatregelen kom waardoor accounts die "afwijkend" zijn gewoon afgesloten zullen worden. Eigenlijk komt de hele vrije meningsuiting in gevaar.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Indoctrinatie is van de koude oorlog. Waarom stoppen wij eens niet met altijd de schuld te geven aan de Russen. Kan het ook eens niet IS, BOCOHARAM of ALQUADA zijn. of voor een keer een BELGIE. USA heeft het nu ook zwaar te verduren. Maar dat wil nog niet zeggen dat USA moet gespaard worden. En over EUROPA zullen we maar zwijgen.