Het tankstation Total in Tessenderlo langs de E313 (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Het tankstation Total in Tessenderlo langs de E313 (Archiefbeeld). © Photonews

Tien migranten op pechstrook E313, opgepakt in Tessenderlo

De lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft deze ochtend tien transmigranten opgepakt in Tessenderlo. Ze liepen onder meer op de pechstrook van de E313 tegen het verkeer in, ter hoogte van het Total-tankstation. De opgepakte mensen verklaarden van Eritrea afkomstig te zijn. Ze wilden in Engeland geraken.

26 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Is dat nu zo moeilijk om die 'Erithreeërs' iets te laten inspreken op een bandje en het te laten analyseren door een taalkundige, gespecialiseerd in Afrikaanse talen ? En als ze niet willen, 24 uur samen zetten zonder water en brood en ze zullen wel beginnen te klappen en dat gefezel opnemen. Maar ja, dat is dan het begin van ellenlange procedures, België kennende. Of geef ze een landkaartje van Erithrea en stel dan gerichte vragen. Bij mij is dat 5 minuten per man
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Wat voor een gekkenhuis is dit hier in Belgie.De politie doet alles om onze veiligheid en vrijheid te beschermen terwijl vreemdelingenzaken en justitie alles doet om dwars te liggen en als dusdanig onze straten en pleinen zo onveilig mogelijk maken door illegalen met een"briefje"terug op straat te zetten.Begrijpe wie nog kan begrijpen.
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Ze zeggen wat ze willen zonder papieren, zo laf zijn ze wel te zeggen dat ze van Eritrea zijn, die weten ook dat die nagenoeg niet terug te sturen zijn. En minderjarig, dat is al evenmin te controleren! Wat na het commissariaat? Terug maar de E 313 op?
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    Het reisbureau Belgica draait op volle toeren,massa toerisme zonder portemonnee, op kosten van het zo geprezen OCMW.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Minderjarig? je mag daar trouwen op 8 jarige leeftijd, voor mij zijn dat allemaal meerderjarigen, en nooit zie je op TV dat hun ouders koortsachtig op zoek zijn naar hun kinderen, zelfs Child Focus vaagt er hun broek aan, van racisme gesproken, of zijn kinderen uit Eritrea geen kinderen?