Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Staatssecretaris Debaets wil technologie die smartphonegebruik achter stuur onmogelijk maakt

Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets vraagt (CD&V) dat minister van Mobiliteit François Bellot (MR) prioritair werk maakt van technologie die smartphonegebruik in vrachtwagens tegen gaat. Minister Bellot zal eerst laten onderzoeken of hogere boetes het probleem kunnen verhelpen.

32 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Ik zie met plezier dat steeds dezelfde ezels dit toejuichen. We gaan eens goed lachen want ik weet nu al wat dan ook niet meer gaat werken in de vrachtwagens. Weer zo ‘n halfwas politica die wat ideetjes wil lanceren.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Verhoog de boete naar 1000 Euro (voor de eerste keer), de tweede keer 1500 Euro, enz. Het zal rap gedaan zijn. Als ik met de fiets 20 kilometer rijdt zie ik minimum 5 personen die aan het bellen zijn. En dat zijn er dan die ik zie, er moeten er dus meer zijn.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Chris De Knop. Misschien omdat er nog steeds mensen zijn die geen gsm achter het stuur gebruiken? Waarom zou ik de meerkost van een hands-free-kit moeten betalen als ik geen gebruik maak van gsm in mijn auto? Pas dezelfde regels toe als voor dronken rijden, rijverbod en hogere boetes. Als men geen zelfdiscipline heeft, hoort men niet achter het stuur thuis.
  • Patrick Jonkers

    6 jaar geleden
    en in de scholen, en in het ziekenhuis, en in de chreches, en in famliekring, en op het voetpad, en op de fiets, en en en en
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Eindelijk een politica die geen halve oplossingen promoot. Maar dan moet dat op termijn voor elk voertuig. Boetes zijn slechts een lapmiddel, tenzij ze astronomisch hoog zijn.