Direct naar artikelinhoud
James Bond

Nieuwe Bond-film uitgesteld tot 2020 na recente perikelen

Bond-acteur Daniel Craig.Beeld EPA

De nieuwste James Bond-film zal op z'n vroegst pas in 2020 in de bioscopen te zien zijn. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van ingewijden. De producenten hadden vandaag topoverleg over de ontstane situatie na het vertrek van regisseur Danny Boyle.

en

Bond-avontuur 25 stond gepland voor een première eind oktober 2019. Nu de opnames moeten worden uitgesteld is die planning niet meer haalbaar, stellen bronnen rond de productie. De kans is nu groot dat de film pas in het najaar van 2020 te zien zal zijn.

De repetities voor de nieuwe, nog titelloze Bond-film zouden 3 september moeten beginnen; drie maanden later stond de start van de opnames gepland. Producenten Barbara Broccoli en Michael Wilson maakten dinsdag echter bekend dat regisseur Boyle (onder meer bekend van Slumdog Millionaire) het 25ste avontuur van 007 niet meer mocht regisseren vanwege "creatieve meningsverschillen". Ingewijden zeggen dat de producenten problemen hadden met het script dat Boyle had geschreven met zijn vaste coscenarist John Hodge. De twee maakten hits als Trainspotting, Shallow Grave en A Life Less Ordinary.

Russische schurk

Het scenario van Boyle en Hodges zou eigentijdser en thematisch meer uitgesproken worden dan de vorige Bond-films. Het script zou een Russische schurk hebben en geschikt zijn "voor het tijdperk van #MeToo en #TimesUp". Ingewijden suggereren dat de producenten deze actuele thema's nog een brug te ver vonden voor Bond 25. Ook zou er onenigheid zijn geweest over het casten van de Poolse acteur Tomasz Kot als schurk.

De grote vraag is nu of Daniel Craig nog wel zin heeft in de film als de opnames worden uitgesteld. De 50-jarige acteur gaf al eerder te kennen te twijfelen over zijn terugkeer als Bond. Hij zou toch overstag zijn gegaan toen hem een salaris van meer dan 20 miljoen dollar werd geboden én omdat Danny Boyle de regisseur van het project werd. Het tweetal werkte eerder samen toen Boyle de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012 vormgaf.