Roken en drinken zijn enkele factoren die het risico op hart- en vaatziekten verhogen.
Volledig scherm
Roken en drinken zijn enkele factoren die het risico op hart- en vaatziekten verhogen. © iStock

Nooit te oud om je levensstijl te beteren, tot je vijftig bent tenminste

Het bekende gezegde luidt als volgt: “Je bent nooit te oud om.” Om een ongezonde levensstijl om te gooien? Dat is grotendeels waar. Op je vijftigste stoppen met roken, drinken en ongezond eten kan de opgelopen schade gedeeltelijk herstellen. Nog steeds ongezond leven op latere leeftijd doet de kans op hart- en vaatziekten stijgen.

11 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Oef, ik mag blijven eten en drinken, ben nu 79 jaar. Wat zouden de ministers zeggen als iedereen nu ophield met een pintje te drinken? Minder belastingsinkomsten en meer werkloosheid.
  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Detail is wel Mr Denil,mevrouw Calment nooit heeft gewerkt,uit een rijke familie kwam,heel haar leven heel rustig heeft geleefd in Arles.Haar hobby's ,fietsen ,zwemmen en rolschaatsen.Zij is ook reeds 21 jaar geleden gestorven.
  • Rene Dannau

    6 jaar geleden
    wij danken de gifmengers van de voedings industrie.
  • Rudy van Hecke

    6 jaar geleden
    ben 67jaar heb gegeten en gedronken wat ik wilde en nu na 44jaren te hebben gewerkt zou ik anders moeten gaan leven als ik ziek word dan is er nog altijd de ziekenkas waar ik al die jaren hebt voor betaald
  • Lut Reyskens

    6 jaar geleden
    Honderd jaar terug werden de mensen niet zo oud, je miet eens op de kerhoven kijken....40 ,50jaar.....torn waren er andere factoren zoals koude , vocht, erbarmlijke leefomstandigheden en uitbuiting en vaak vergiftiging in vele fabrieken die de mensen doodde.In ieder gezin zat er wel iemand achter de kachel met reumz of ,den fleresijn zoals dat toe zo mooi gezegd werd.